Clubritten racefiets

Clubritten.  

Er wordt gestart vanaf het clubgebouw aan de Gerner Es 7c. Naast de hieronder beschreven trainingsritten voor bepaalde doelgroepen, vinden er clubritten plaats op zaterdag. Vanuit de leden is het verzoek gekomen om ook een zaterdagochtend groep op te zetten. De tocht op zaterdagochtend is in Toer tempo en start om 09.00 uur. Vanaf seizoen 2015 hanteren we andere starttijden. vanaf de eerste zaterdag in maart starten we in drie "tempo" groepen. Sportief start om 13.30 uur. Toer start om 13.45 uur. Recreatief start om 14.00 uur. Op zondagmorgen wordt er om 9.00 uur gestart ('s winters 9.30 uur). In de fietsagenda staan alle club- en trainingsritten opgenomen.
Je vindt daarin per datum informatie over o.a. bestemming, vertrektijd, afstand (marge + of – 10%) en een indicatie van het tempo waarin wordt gereden:

R     Recreatief-tempo : streefsnelheid 27 km per uur.

T     Toer-tempo: streefsnelheid 30 km per uur.

S     Sportief-tempo: streefsnelheid > 30 km per uur, door de groep bepaald.

F     Fanatiek-tempo: hoog tempo, voor de goed getrainde fietser.

J     Jeugd: gevarieerd trainingsschema.

Er is dus altijd wel een groep te vinden, die fietst in een tempo dat het beste bij je past. Deze streefsnelheden kunnen afwijken en worden door de groep bepaald.

Voor alle groepen geldt dat er twee aan twee wordt gefietst. De groep blijft altijd bij elkaar volgens de stelregel “samen uit, samen thuis”. Er mag niet gedemarreerd worden zodat de groep uit elkaar valt.
Tempo (uitzondering is de F-groep).

 

Evenementen

 

 

Delen


Ogenblik a.u.b. ...