Nieuws

Nieuws: 350 euro voor de voedselbank
   (05-10-2018)

Toerclub Dalfsen:  € 350,- voor de Voedselbank

 

DALFSEN – Toerclub Dalfsen kon deze week een cheque van € 350,- uitreiken aan de Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen. De cheque werd door voorzitter Rob Kleiss en  coördinator Fiets3daagse Ton Niens overhandigd aan voorzitter Gemma Kok van de Voedselbank.

Het betreft hier het batige saldo van de Dalfser Fiets3daagse van 2018, die in juni van dit jaar werd gehouden en waar zo’n 600 mensen aan deelnamen. Aan de jaarlijkse Fiets3daagse wordt vooral door de plaatselijke bevolking van Dalfsen deelgenomen en via de Voedselbank komt het batige saldo dus ook weer bij Dalfser inwoners terecht. Een actie die door de Voedselbank zeer op prijs werd gesteld en waarvoor de Toerclub zich graag voor inzet.

Klik hier voor het artikel op Dalfsennet.nl

 

 

   DalfsenLaatste nieuws   (bron Dalfsennet.nl)

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Nieuws: Cauberg Challenge Toerclub Dalfsen
   (21-09-2018)

DALFSEN – Op 16 september reed een groep van 8 fietsers van Toerclub Dalfsen (TCD) een monsterrit van Dalfsen naar Valkenburg. Maar liefst 230 kilometer op 1 dag, met als klap op de vuurpijl een finish bovenop de legendarische Cauberg.

Het avontuur van deze ‘Cauberg Challenge’ begon voor de helft van de groep in april van dit jaar. Na een ludieke ledenwerfcampagne, waarbij TCD mikte op de doelgroep tot 40 jaar, meldden ze zich in het mooie clubhuis van TCD aan de Gerner Es. Het idee van een Cauberg Challenge bleek bij de nieuwbakken fietsers in de smaak te vallen. Het begeleide trainingsprogramma dat ze in de maanden daarna afwerkten, bereidde ze voor op de monsterrit.

In de vroege ochtend van 16 september stonden ze licht gespannen klaar voor de start. Gespannen, omdat ze weliswaar goed getraind hadden, maar nog geen idee hadden wat het betekende om 230 kilometer op 1 dag te fietsen. Nou ja, zere benen, dat leek een zekerheidje.

Vlak na zonsopgang werd de blauwe bogen brug gepasseerd en was de tocht echt begonnen. Op naar het Zuiden! Met de hele dag een stralende zon en een lichte bries tegen, trof de groep een fantastische nazomerdag. Door de prachtige Achterhoek werd koers gezet naar ’s Heerenberg, waar om half elf koffie en appeltaart klaar stond. Tijd ook om de eerste enthousiaste appjes naar het thuisfront te sturen. Ja hoor, papa leefde nog!

Vanaf ’s Heerenberg volgde een mooie landelijke route door Duitsland, waarna vlak boven Venlo weer Nederlands asfalt onder de wielen doorrolde. Bij Tegelen genoot de groep van de welverdiende lunch. Het was inmiddels 24 graden geworden en hoog tijd om de bidons bij te vullen voor de laatste 65 kilometer.

Eenmaal weer op de fiets moesten de beentjes even weer losgetrapt worden. En bovendien werd de mentale hardheid nu flink op de proef gesteld; via Roermond en Sittard leek het eindeloos lang rechtuit te gaan. Geen bochtje die afleiding kon geven. In Susteren bleek het tijd voor een laatste ‘bananenstop’. Jumbo Kamphuis had gezorgd voor een doos vol bananen en stroopwafels, zodat de renners de hele dag door de zo broodnodige energie konden tanken.

De laatste tien kilometer naar Valkenburg verliepen glooiend. Een mooie opwarmer voor de finale die nog moest komen. Maar oh, wat deden die eerste glooiingen al zeer aan de benen. Aan de voet van de Cauberg gingen de remmen eraf. Het was vanaf daar ieder voor zich en onze lieve Heer voor ons allen.

Om 18.45 was het dan zover: na een lange mooie dag was iedereen boven! Juichend van voldoening en trots passeerde de een na de ander de finishlijn. In de spoor van de grote wielrenners, die ieder jaar op de Cauberg de Amstel Gold Race betwisten, waren het nu 8 stoere fietsers uit van TCD die iets deden wat ze in het voorjaar nog niet voor mogelijk hielden. De Cauberg Challenge was volbracht!

Nadat een groepsfoto was gemaakt voor het personenbusje van South West Tours, dat ze weer naar Dalfsen zou rijden, werd er gedoucht en gegeten. Om even voor twaalven ’s avonds arriveerde de groep met stijve benen, maar apetrots weer in Dalfsen.

 

Bron: https://www.dalfsennet.nl/nieuws/356465/cauberg-challenge-toerclub-dalfsen-zeer-geslaagd-14.html

 

(Terug naar boven)


Evenementen

 

 

Delen


Ogenblik a.u.b. ...