Jubileum 2020
Nieuws

Jubileumreis 2020 naar België 

In 2020 gaat de jubileumreis van de tourclub naar België. We fietsen dan in 5 dagen van het clubgebouw naar “Manneke Pis” te Brussel. De route daar naar toe gaat via Zeeland met een stop en bezoek aan Neeltje Jans. De laatste 2 nachten verblijven we op 1 locatie in België en wordt de mogelijkheid geboden (een deel van) de Ronde van Vlaanderen te rijden. Voor de niet klimmers onder ons zullen we zorgen voor een route om de Vlaamse heuvels heen. Ook brengen we een bezoek aan Ieper. Hier wordt iedere avond om 20:00 uur stipt sinds 1928 de ‘Last Post’ geblazen voor de slachtoffers van de eerste wereldoorlog. Een altijd indrukwekkende gebeurtenis onder de machtige gewelven van de Menenpoort. De laatste dag gaan we als we in Brussel zijn aangekomen weer met de bus terug naar Dalfsen. 

Wanneer?
We vertrekken op woensdagochtend 26 augustus en zijn zondagavond 30 augustus weer terug. 

Lees meer
Fietsstad 2020
Nieuws

Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen!

Enquête Fietsstad 2020

Geef jouw mening!

 

Lees meer
Nationale Sportakkoord
Nieuws

Nationale Sportakkoord: wat kan het voor jouw vereniging betekenen?

Misschien heb je er al over gelezen of gehoord in de media: het Nationale Sportakkoord. Het Sportakkoord is erop gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren, wordt er op lokaal niveau ook een lokaal sportakkoord gesloten.

 

Lees meer
6x tips voor de mooiste fietsfoto's
Nieuws

Het gebruiken van je telefoon en dus ook het maken van foto's met je mobiel op de fiets is per 1 juli verboden. Maar vanuit de berm kun je ook mooie fietsfoto's maken. We geven je 6 tips voor het maken van gelikte plaatjes van jouw fietsavonturen.

 

Lees meer
9 vragen over appen op de fiets
Nieuws

Vanaf 1 juli is het afgelopen met appen op de fiets. Je mag je telefoon niet meer in je hand houden. Maar mag je dan nog wel een kaart of een boek lezen op de fiets? 9 Brandende vragen over appen op de fiets.

Lees meer
Nagenieten van Erbensvechtdaltoer
Nieuws

Met grote tevredenheid kijken we als toerclub terug op de 25e Erbensvechtdaltoer.

Lees meer
Vijfentwintigste Erbens Vechtdal Toer
Nieuws

Vijfentwintigste editie Erbens Vechtdal Toer brengt 2x € 1171,00 op

Lees meer
Persbericht: Wielrenners toch beter af op het fietspad
Nieuws

Een breed gestrekt fietspad lijkt in veel gevallen een vanuit verkeersveiligheidsoogpunt betere plek voor wielrenners dan een drukke rijbaan. Dat is de conclusie uit het rapport van het pilotproject ‘Wielrenners naar de rijbaan’, waar de NTFU medewerking aan heeft verleend.

Lees meer
Samen op (de) weg in het voorjaar
Nieuws

De Echte Wielrenner

'De Echte Wielrenner laat van zich horen' is de campagne van de NTFU om de (sociale) veiligheid van wielrenners te verbeteren. Enerzijds zetten we in op het gedrag van de fietsers zelf, anderzijds proberen we medeweggebruikers te informeren hoe te handelen als ze wielrenners tegenkomen op het fietspad of op de weg.Hieronder vind je uitleg over de 2 boodschappen die we onder dezelfde noemer hebben ontwikkeld en lees je hoe je er zelf als wielrenner of als vereniging mee aan de slag kunt om je veiligheid en imago te verbeteren.

Lees meer
5x Tips voor fietsen in de wind
Nieuws

Iedereen kent de heroïsche bergetappes uit de Tour de France waarin renners duizenden hoogtemeters op een dag trotseren. Een steile berg wordt gezien als een van de zwaarste obstakels in het fietsen. Maar wat dacht je van wind?

Toen de Tour de France in 2015 door Zeeland trok, richtte de wind een waar slagveld in het peloton aan op Neeltje Jans. De beste klimmers werden gelost terwijl een aantal Nederlanders knap overeind bleef. Bergen hebben we niet, maar wind genoeg! Fietsen tegen de wind in kan enorm zwaar en frustrerend zijn. Wij geven je 5 tips zodat je veilig thuis komt met een zo hoog mogelijk gemiddelde.

Lees meer
Het belang van je bidon
Nieuws

Genoeg drinken is belangrijk, want als je al 2% van je gewicht verliest aan lichaamsvocht, gaan je prestaties al snel achteruit. Binnen 1 uur kan je wel 1 liter vocht kwijtraken, waardoor je hart harder moet werken, omdat het bloedvolume afneemt.

Lees meer
Fiets weer
Nieuws

Fiets weerbericht   

Lees meer

Agenda

17
okt

Evaluatie zomerseizoen

19:30 – 22:00
24
okt

Klaverjasavond

19:30 – 22:00
04
nov

Kledinguitgifte

19:00 – 19:30
02
dec

Kledinguitgifte

19:00 – 19:30
Toon volledige agenda